Saturday, 31 December 2011

u r my sweet December....

don't know how to start...hurmm...but one thing for sure, i feel happy...
when i starting to care less about other people and don't wanna give a
shit about people around me....
then this sweet lady ( my akak)....came....:)
being very strict while she's at work...( like kerek sehh..)....but once we
know each other,tadaaaaaaaa.........
sengal jugak la minah ni....senget....:)
this entry is actually for akak tim...cuz she told me that

' i hate read blog...but urs i make it exclusion skit..'
now i know ader org suke bace my blog....:)
i wouldn't want to be stupid with anyone else but u
thanks akak sbb taught me how to order Starbucks..



her teeth is sooo white......hurmmmm...

@ JPO......:)
13-16 December 2011


Love this Pic....:)
u look tough and healthy..plezzz..plezz la,dont get sick...:[




i know u akan bace this entry akak...u tak sabar kan....
cam wondering ape la yg si elin ni nak tulis...tak bley tulis byk2 kat cni
nnti u terharu...cukup la ape yg akk taw,yg sy taw yang akk pn taw...hehehhe....

I DON'T KNOW YOU,BUT SOMEHOW I FEEL I REALLY KNOW YOU
THIS IS WHAT I FELT FOR YOU


 U R COMFORTABLE TO BE WITH...
I'M HAPPY WITH U....






Wednesday, 28 December 2011

Just thankful about the new change in my life. .:-)

hye guys...lamernye tak berbloging...
insyaAllah lepas ni galak kot nak mengupdate blog..cuz
im 27 online...:)
kalo boleh nk elak kan sentiasa online ni cuz once i online i lupe org disekeliling kiter..
sbb sibuk sms' ing & tabbing...urmmmm...y dont we put a side our gadjet,
and have a lil chat with people around us...kan..kan..?

u wanna know how happy i am with my job...?
ahhhhhhhh.....!!
i love the environment,i love working with people around me...
stress??....of course la,keje kan...kalo tak..x de feel la...kadang2 kene pi outstation
...heheh outstation is always a holiday for me.





kak ros sengal n hampehhh..:)

kak ros senget....minah ketaq..ohoooo...sudah jmpe abg ketaq2 eyhh..:p

kak ros..there's a reason y i asked u to smell ur shoes...hehehe...!

last but not least......
SINGLE IS BETTER....BOYFRIEND SUCK.....:)

Sunday, 4 December 2011

Xtion Paintball Park,Bukit Jalil....yeay...!!

hello guys......!! korang semua sihat..?harap korang sihat eyh...
hurmmmm...cam ni la kan life org single and  available..:)
every weekend full dgn aktiviti....seronok sebenarnye sbb tak yah pikir soal hati
forget about heart and feeling aight...!! hehehe
life's good....sooo fcuk'n good...:))

ok back to the story....last saturday,aku diha,cekla and rabi  main paintball..!! yeay..!! first time 
main ni...
actually tak kenal sorang pun dlm ni,ni sbb join company si cekla..dah cekla suh join so kiter ikut kan je la
nnti majuk..

ok ni la organiser nye...cekla namer nye...mmg poyo ya amat...



this is me and diha....


ahaaa... suke pic ni...diha,aku,rabi and cekla....sengal kan,diha and cekla pakai baju kolej delima..semangat giler..!!

hehehhe...dlm keter msti amik pic,kalo tak, tak sah la

selalu yang join2 aktiviti ni ktorang2 yg single2 je la..cam diha dh tunang,tp still lg sporting join ktorang n bawak tunang lg tu..yg penting tunang dia sporting...:p

yippie...~!!





me and rabi..

we are totally strangers...but we are having fun....:)



last skali kiter makan....urmmm....!!



ader cam terrorist tak?...kehkehkeh...!!


kalo ader yg berminat bleh pi kat cni XTION Paintball.......
game dia just enjoy n murah...tak yah nak battle2..just enjoy the game and have fun..

I LOVE BEING SINGLE..!!
I LOVE BE  A LONE RANGER..:))
 
 ok last but not least.....:)
ngeeee..... abg hansem..sweet sgt abg ni hitam manis org nye..:)

Tuesday, 1 November 2011

Perth,Australia.... Wooooohooo.....!!

Hello guys.....!!!!wah lamer giler tak berblog,so...last time i pegi Kathmandu,Nepal with my sibling but this time with the whole family we went to Perth,Australia...!!!.it's been a while since our last vacation,i almost forgot where eyh?? our last vacation.....hahaha..sudah lupa la...:p


 
kali ni cam tak byk gamba la..tak taw nape..disebab kan aku je yg pegang kamera semua org suh aku amik pic,abes tu pic aku?sape nk amik?....tension2... kat sn time ni mmg windy and sunny la...nmpak cam panas kan tp,tak berpeluh pun..so laut kat blankang tu Indian Ocean...



biru kan laut dia...ni dekat2 dgn Fremantel..kat cni byk building2 lamer la...lebih kurang cam pelabuhan la..tp bersih sgt laut dia..


Fish n Chip.....ha,kat cni la fish n chip yg fames,restaurant ni mmg dh lamer sgt kat cni...so mlm pertame ktorang kat cni,ktorang dinner kat cni...harge dlm $12.95...ahaha...cube darab sikit dgn 3.26 3.19...yerp2..dlm RM 42 henget lebey kan...hahaha..kan cini kalo nak makan jgn convert la,kalo tak mau lapar....



comel kan kedai2 kat sn..kedai ni bntuk dia cam keretapi...time ni pagi,baru smpai..so lepak2 jap
ha,ni la Fremantel Market...kalo korang nak taw org2 malaysia yg balik n bg souvenier kat orang...beli kat cni la,kat cni la byk jual koala2 melekat tu...termasuk la aku beli brg kat cni..:)

see....byk building2 lamer kan..cntik2


and of course...antara nye byk church la....church2 lamer..


beach...!!
time ni je la aku sempat kua kan lens 55-200 aku...
ha,ni bapak aku...time ni baru smpai...flight 5 jam,so dari sn kul 11.50 pm so smpai kul 5 lebey la..kat sn siang panjang..mlm pendek..kul 6.30 pg matahari dh naik dh...


best nye kalo dpt dok kat cni


hehehe...signature move aku...tak taw,cam ader kepuasan plak biler wat cam nih....Free...!!





ni la tempat ktorang duduk...Beatty Lodge...tempat ni cam hostel la,untuk grouping,students,and yg paling best tuk bagpakers..eeii..suke..:p

ni view dari King's Park..time ni leh masuk separuh je,tak semua tempat..sbb ader CHOGM..tp best la,taman2 kat sn,hijau giler,rumput pn best.....nak baring2 pn boleh..
tu la Perth City,tp ktorang tak round sgt sbb sah2 jem sbb CHOGM..lg pun city ttp so taxi tak bleh nak masuk.





u know u always crossed my mind whenever i snap this flower....:)





anank buah..Arissa Qaisara
the whole family....:)








aahhhh.....aku rase sronok n lega dah tak de ape yg ader dlm otak aku ni lg...kalo bleh hari2 aku nak
otak aku kosong  n tak pyah pikir kan masalah2 hati dn perasaan ni...kalo bleh bia selame2  nye umo aku cam ni....selamer2 nye aku cm ni,maksud aku tak pyah la dewasa,bia je la jd budak je....dpt dok dgn family..happy2..:)
.aku tak taw biler lg kami dpt berkumpul cm ni lg......
luv my family..always..:)...!!







ni view dari bilik aku..dari cni bleh nampak city...

so this is it....bersepah..bese la,bercuti tak ingat ape dh...lantak je semua..

kemane je aku p,aku akan bwk journal...amik notes untuk semua yang berlaku,so satu hari nnti akan ader sesuatu untuk dibace dan menjadi tatapan untuk aku..

kadang2 kiter sangke itu yg akan berlaku..tp sebalik nye plak yg berlaku...mungkin ader hikmah semua ni berlaku....sblum bertolak aku ader tinggal kan sesuatu.....dan aku mmg akan terus tinggal kan bnde tu..
aku tak kan bawak lg bnde ni...yg lepas akn terus aku lepas kan....dan aku mmg tak mengharap kan ape2 lg biler aku balik nnti....aku cukup bersyukur dgn ape yg aku ader sekarang ni,cukup sempurna hidup aku,dan tidak patut untuk aku mengeluh....org lain kat lua sane lg byk masalah,setakat aku yg cm ne.....patut bersyukur sgt2....
i'm not gonna talk about this feeling anymore....let me be numb..i't ok to be a lone ranger.i will fall in love when i'm ready,not when i'm lonely.....
kat sn nak makan mahal so,makan roti je la..ni la kali pertama aku makan nutella yg paling besar,selalu beli yg kecik tu je..tu pn pikir 6 kali sebelum beli sbb mahal sgt...roti2 n nutella ni kwn akak aku yg beli kan..kire exchange la ni,dia pesan beli kan 6 kartun rokok..sbb rokok kat sn mahal...


maner2 aku pi,aku suke beli bnde2 yang comel2....:).kat Hobour Town,kire nye tempat shoping la aku masuk satu kedai ni Typo namer dia..dlm ni ader 52 gambar2 yg kecik2 n comel3...bese la kan aku ni pantang tgk pic yg comel n unik..hrge $9.95...cube convert sikit..hahaha..!tp x pe la,at least i got something for me from Australia..:)





comel kan...:))


kebanyakan gamba2 ni aku penah tgk dlm Flickr.....wah ckp pasal flickr,dh lamer tak update pic kat sn..hurmmmm..:p



wallet aku mmg dh rabai dh...tak plan pn nak beli kat cni...so kali ni jmpe plak purple..cntik plak tgk..last time beli guess pink so this time y not purple plak kan...:)
souvenir untuk ofis mate...

for myself...:)

ni kulit poket kangaroo....mula2 tak pasan pn de jual kat kedai souvenir tu,tp aku nmpak ader org putih tu beli,so aku balik p kdai tu n beli hehehe...!! bende unik kan..kene la beli..:)


this is what happend when u stay with ur brother....lelaki kan....eeeiiii..pening kepala aku...


ni katil aku..kemas kan..:p



it's ok to be a lone ranger.....that's is my 'theme song' at this moment....i don't wanna give a shit about love anymore.....to be frank,right now..at this moment...my heart is full with a lot of thing except love....sorry,no more place for u.....:)
i wanna focus on my work....i wanna be workaholic....
can i say this...?plezzz let me say it......!??
ok thanks...:)
 I DONT WANNA GIVE A SHIT ABOUT guys ANYMORE....!!!!
:)....burrrppppp......excuse me......(ahhhh..!!! lega..:)




ni la hostel nye....aku rase cam ni la kot kalo aku blaja overseas...hidup jauh dri family,bilik2 cam ni,cam dok asrama...tak dpt bayang kan kwn2 yg study overseas....


view from above.....last view before balik malaysia...good bye Australia...!!:)
adehhhh...tak sanggup nye nak ngadap 5 jam flight..sah2 sakit kaki n pinggang....:(...cepat la smpai mesia...
rindu dgn my bantal busuk...miss the smell in my room...:))