Sunday, 27 May 2012

Lamer nye sayer cuti....!!!!

Kul 3 pagi chek in...ramai gler beratur..arissa,yan adi dh balik..arissa moody....sian kene tinggal..errmmmm tah la aku x rse happy and fun..dont know y...sbb yan x de kot..so cm boring..kalo dia ader riuh jugakk...

Td petang dh balun roti nan cheese...lunch td makan kat kedai de abang...makan nasi lauk ayam,smabal tempe,sayur and smbal belacan...diet sd2 aku hancusss! Biaq  pila...nnti nk pi sn tak dpat makan smua ni...

Smlm lunch melepas kan nafsu makan foldover and eskrim mcd...horlick flakes...xsedap sgt pn...tp puas la sbb dh lamer x mkn mcd...sbb on diet la konon...in the end hancus jugak diet aku...

Hurrmmm....dunno y..cam x happy? Supposed im happy la kan... Dpt bercuti dgn parents..so kul 3.30 waktu malaysia bertolak..skunk ni nga tgu masuk dlm kapal je..


So this is ma n ba...
Hurmmmm...cam ne ni nak harung 9 jam dlm flight...dari KL Ke DOHA amik mase dlm 9 jam la...so smpai sana waktu DOHA kul 5.53..pagi,tp matahari naik mcm pukul 10 kat Malaysia...


Dari Kuala Lumpur ke Doha and dari Doha direct to New York...


Kat Airport Doha cm strict skit dia cek...abes smua kasut kene bukak..tali pinggang aku pn dia suh bukak...biase la kan kalo nk masuk U.S....
So satu lagi hal nak mengharungi 14 jam nye flight..hurmmmmm.....dapat dok tepi senang nak p loo (toilet)...
Makan senang sbb kalo dri negara arab ni confirm makanan halal..so x perlu risau..makan je...

Dari KL- Doha td tgk movie ' The Vow' canning tathum and rachel mc adam main..hurmmm..minat dgn dua orang ni..tp x tgk abes...


Rindu plak nk ke Nepal bler terbace artikel pasal Kathmandu dlm flight ni.


Mmg ader plan nak revisit Nepal...plan this year tp 'tourist guide' a.k.a abang ipar operate kaki plak..so mayb InsyaAllah..murah rezeki nk pi sn,tp kali ni nak trekking..nak p Namche Bazar...nak tgk view kaki gunung Everest..:-)


Ni cam ala2 pic yg aku amik je..hihihi...mmg view dari ats cntik gler! Sape yg dh pi sne bley taw cm ne yg aku gmbar kan kat sni...walaupun negara dorang miskin tp..dorang ader satu yg berharga..' Everest'....negara korang hado? X hado kan.....and bagi aku dlm byk2 tempat yg aku p..aku suke pi Nepal..first of course la belanje sn murah..and yg paling penting heaven for all outdoors stuff!!!....kalo nak dtg cni sehelai sepinggang pnx pe,smapi sni shopping la byk maner korang suke..dari brand Deuters smapi ke Black Diamond..semua ader...tp smapi sn lupe kan la Dueters..hehehe..sbb kat sn,Deuters ni ala2 celah gigi je...dorang x heran pon...
So hopefully by next year..biler dh dapat bonus dapat la kesana lg...and hopefully kali ni member2 yg slalu outing dpt join..lg ramai lg best..:-)


Ermmm 2 weeks  kat cni...lamer nye aku cuti...cuti mmg dh apply lamer dh..dri bulan januari lg dh mintak,tu pn berjimat cermat nk gune cuti,yer la..baru bulan May..Raya lagi..adeiiii cm ne la ni..cuti tgal 4 hari je la..hurmmm....keje,x de pe kot nk dirisaukan..semua dh settlekan sblum p..just report bulan ni je org lain kene wat kan...didahului dgn ucapan terima kasehhh eyyyhh...!


Gonna miss them a lot....! Org2 yg slalu wat hari2 kiter happy kat office..sbb suke ngacau kiter keje....kalo salah sorang x dtg or cuti msti sunyi...hermmmm...


Not Alone Anymore...:)

Its been a while since I last wrote on my blog (almost forgot I had it!) Well so much and so little have happened since I last posted here. Errmmmmm...nampak sgt sibuk dgn keje....:-)

Tahun ni byk aktivit tp tak sempat nak mengblog kan nye...so maner sempat je di blogkan....the best part is, now dh ader member yg kaki outing jugak.......:-)
she's a CANON user...:-)... Tgk cam best je guna CANON...urmmmm.....
Nak tukar ke cik elin oi???......no..no..no..NIKON always in my heart...

So this is cik Fatimah....6 bulan keje kat department tu..x panah nk berborak pn....agak kerek minah ni...
Hehehe....selisih bahu,senyum and that's it...so,lepas outsation together..and we know each other better and i also belive we share the same interest...
Our first outing kat Taman Botani Putrajaya...
So,here's some of the pictures...agak nye cam ni la kot rs nye bler dpt member outing perempuan...kiter amik gambo dia,dia amik gambo kiter...:-)




Huh...budak sengal...:-)


So....thats all....a lil' bit of a story of us...
dlm toilet pn jadikan....hurmmmmm....

@ office